"Vil garantert gjøre ferieopplevelsen litt rikere ..."
Grekerne

Grekerne

Landet og folket etter krigen

De færreste av alle de norske turistene som årlig drar til Hellas, er klar over hvor dramatisk landets moderne historie er. Få land ble hardere rammet under andre verdenskrig. Tusener av sivile ble drept av tyskerne. Bare i Athen sultet mer enn 100 000 mennesker ihjel i løpet av én krigsvinter. I 1945 var hvert fjerde hus i Hellas ødelagt. 2000 landsbyer var tilintetgjort. Og etter krigen har landet opplevd både en blodig borgerkrig og et miitærdiktatur.

Grekerne tar for seg Hellas' historie fra krigen fram til dagens politiske situasjon, med skrantende økonomi og flere hundre tusen ulovlige innvandrere. Mye plass er også brukt på å skildre grekernes dagligliv, familiens sterke stilling, begynnende likestilling, moderne gresk kultur og turismens påvirkning - på godt og vondt.

James Pettifer er født i England i 1949. Han har reist mye i Hellas og på det øvrige Balkan, og har utgitt en rekke bøker om regionen.

"Hellas og grekerne bortenfor Lonely Planet og The Rough Guide er lukket land for svært mange, kanskje de fleste av oss, og derfor er det prisverdig (...) av det lille forlaget Frifant å utgi James Pettifers "Grekerne" på norsk. Undertittelen "Landet og folket etter krigen" sier mye om innholdet, som garantert vil gjøre ferieopplevelsen litt rikere for den som er interessert i å forstå mer enn menyene." (Terje Mosnes i Dagbladet)

"Enhver som reiser til Hellas må ha James Pettifers "Grekerne" med seg i bagasjen." (Jens A. Riisnæs)

ISBN: 978-82-7889-046-2
Oversetter: Arve Torkelsen
Kr 268,00
Bøkene kan bestilles pr. e-post til frifor@online.no. Porto kommer i tillegg.