Du tror det knapt når du får se det ...
Tusen tabber

Tusen tabber

Små og store feilskjær i menneskehetens historie

Noen tabber er større enn andre. I denne boka har forfatteren, svensken Ulf Ivar Nilsson, samlet de største. Visste du f.eks. at plateselskapet Decca i 1962 aviste The Beatles? Begrunnelsen var at "det er ingen fremtid i gitargrupper".

Og da den britiske statsministeren hadde møtt Hitler i München i 1938, uttalte han: "Hitler er en mann å stole på. Jeg tror dette betyr fred i vår tid."

Andre tabber er bare morsomme. Som at skuespilleren Ronald Reagan gikk glipp av en filmrolle fordi "han ligner ikke på en politiker".

Tusen tabber er redigert for norske forhold av Arve Torkelsen, og inneholder også mange norske tabber. Under utdelingen av Spellemannprisen 1986 klarte trioen Kirkvaag/Lystad/Mjøen å rope fram feil vinner da de skulle dele ut prisen for Årets Barneplate.

Da Unni Lindell leverte manuset til sin første kriminalroman, ble hun refusert og anbefalt å skrive barnebøker. "For," skrev forlagets redaktør, "noen voksenbokforfatter blir du aldri."

I Los Angeles sang Sissel Kyrkjebø den amerikanske nasjonalsangen foran tusenvis av basketfans og hundretusener av tv-seere. Og glemte teksten.

ISBN: 978-82-7889-078-3
Kr 198,00
Bøkene kan bestilles pr. e-post til frifor@online.no. Porto kommer i tillegg.