"Det er bare én by i Norge ..."
Bergen i all ubeskjedenhet

Bergen i all ubeskjedenhet

1201 sitater om Norges eneste by og dens innbyggere

- Det er bare ~en by i Norge, hevder østlending og reiseguru Jens A. Riisnæs. Han burde vite det. Og gjennom mer enn 800 år har mange hatt sterke meninger om denne byen og dens innbyggere. En av de første var Snorre, og han ble etterfulgt av Holberg, Welhaven og Bjørnson. Siden har mange andre taleføre gitt sitt besyv med - både østlendinger, andre utlendinger og byens egne. 400 av dem er representert i denne boken.

Det er knapt den ting ved Bergen som ikke er gjennomkommentert. Bergenseren selv, bergenserinnen og selvsagt kjuagutten får sitt. Kjeftamentet deres også. Det samme gjelder Regnbyen, Handelsbyen, Brannbyen (med og uten ball) og Buekorpsbyen.

Mellom disse permer vil du finne alt du måtte ønske til forsvar av Bergen og bergenserne - og all den ammunisjon som trengs om duskulle føle behov for å æresskjelle dem.

Men så ender det opp i en soleklar konklusjon: "Derfor er Bergen best (og særlig bedre enn Oslo)." Bergenser og pressemann Burchard Jessen sa det slik i 1923: - Lat oss ikke glemme det, vi stammer fra Europa. Vi stammer ikke fra Kristiania. Ikke det mindste."

Jan H. Landro er stril og profilert kulturjournalist - nå kulturredaktør - i Bergens Tidende. Han har lenge interessert seg for Bergens og bergensernes sjel.

Bestill boken direkte fra forlaget og få den portofritt tilsendtfor kr. 269,- (spar 100 kroner!)

ISBN: 978-82-7889-116-2
427
Innbundet
Kr 369,00
Bøkene kan bestilles pr. e-post til frifor@online.no. Porto kommer i tillegg.